Koralrevs kursus

Koralrevs kursus
DSF biologi udbyder kursusforløb i koralrevets biologi. Kurset er dækkende for CMAS ”Marine Biologi – Koral rev”.

Tidligere succes med dette kursus gør os sikre på at der er flere som har interessen for at få baggrundsviden om koralhavet og livet i det.

Kurset er opdelt i en teoretisk del, der kommer til at foregå over en
weekend eller et antal aftner, med en praktisk del med dykning på koralrev. Den
praktiske del kan være på fælles organiseret dykketur, på egen/klub tur, eller erfaringer fra en tidligere koralrevstur.

En del af teorien kan foregå som selvstudium på en kursus-webside.
På teoridelen vil deltagerne erhverve sig indgående viden om udbredelse, opbygning, funktion og livscyklus af varmtvandskoraller og der vil sandsynligvis blive mulighed for at se på levende koraller i mikroskop. Koralrevets økologi (samspillet mellem de forskellige arter og dyregrupper på revet) vil blive gennemgået og der vil være en gennemgang af der forskellige grupper af fisk, så deltagerne kan lære hvilke kendetegn de skal se efter for at kende forskel på fisk.

På den praktiske del skal der først og fremmest dykkes! Mellem dykkene forsøger vi at få teorien til at passe ind i det vi har set. De praktiske opgaver er at lave logbog over observationer og artsbestemmelser. Kurset er åbent for alle flaskedykkere uanset biologisk forhistorie. Det eneste du behøver at kunne på forhånd er at dykke!

Selv erfarne koralrevs dykkere kan sikkert også få udbytte af kurset.
På den sidste del af kurset skal deltagerne presentere deres observationer for
hinanden, f.eks. i form af rapport eller præsentation med projektor